Formació i 0ficis artesans

En el procés de creació d’un estampat intervenen diversos oficis, el dibuixant d’estampats o dissenyador, el gravador, el colorista i finalment l’estampador. El taller i la cuina de colors de Bonatinta apliquen i transmeten la manera de fer d’aquests oficis artesans que formen part del nostre patrimoni i llegat cultural. 

 

 

Difusió dels oficis, formació i assessorament

CURSOS D’ESTAMPACIÓ, TÈCNIQUES DECORACIÓ TEIXITS COTÓ, LLI I SEDA. Els dilluns i dimarts a la tarda i els dimecres al matí fem classe al taller. Horaris: tardes dilluns i dimarts 17h a 20h i matins dimecres 10h a 13.30h.

TALLER OBERT a estudiants, artistes i creadors tèxtils, on troben un espai adient per a produir les seves obres estampades i tintades on disposen de l’utillatge i l’assessorament tècnic necessaris.

DEMOSTRACIONS ARTESANALS. Oferim el servei de demostracions d’estampació artesanal en fires i museus, preparem tallers d’estampació i d’oficis tèxtils per a escoles, grups d’adults i grups familiars.

 

Tècniques artesanals

 

En el taller Bonatinta fem els dibuixos originals a mà i apliquem diferents tècniques manuals de gravat, estampació i tintura artesanals.

Gravat: xilografia, linografia, serigrafia

Tècniques d’estampació directa: motlls de bac, linòleum, lionesa, altres tècniques de decoració de teixits

Tècniques de reserva: tie&dye, shibori, batik, reserves sobre seda

Tintura artesanal amb plantes i bolets

 

 

El taller