Production

En el procés de creació d’un estampat intervenen diversos oficis, el dibuixant d’estampats o dissenyador, el gravador, el colorista i finalment l’estampador. El taller i la cuina de colors de Bonatinta apliquen i transmeten la manera de fer d’aquests oficis artesans que formen part del nostre patrimoni i llegat cultural. 

 

 

Eco Tèxtils & Colors naturals  ·  Salut i Moda sostenible

Estampem i tintem artesanalment per encàrrecs sobre cotó orgànic, lli, seda i llana amb colorants ecològics, naturals i GOTS.

Utilitzem tints i fibres naturals perquè respectem la salut de les persones i del medi ambient.

També fem petites produccions Bonatinta damunt cotó amb el segell de garantia OCCGUARANTEE.

 

Oficis

En el procés de creació d’un estampat intervenen diversos oficis, el dibuixant d’estampats o dissenyador, el gravador, el colorista i finalment l’estampador. El taller i la cuina de colors de Bonatinta apliquen la manera de fer d’aquests oficis artesans que formen part del nostre patrimoni i llegat cultural.

En el taller Bonatinta fem els dibuixos originals a mà i apliquem diferents tècniques manuals de gravat, estampació i tintura artesanals.

  • Gravat: xilografia, linografia, serigrafia
  • Tècniques d’estampació directa: estampació amb motlles de bac, amb motlles de linòleum, estampació a la lionesa, altres tècniques de decoració de teixits
  • Tècniques de reserva: tie&dye, shibori, reserves sobre seda
  • Tintura artesanal amb plantes i bolets