Projecte

El Què? Com? Qui? Per què? del projecte Bonatinta

El projecte Bonatinta neix l’any 2015 fruit de la inquietud creativa i de la necessitat per rememorar antics oficis tèxtils i reivindicar l’ús de colorants no tòxics i l’ús de fibres tèxtils naturals seguint uns criteris ètics, socials i mediambientals.

Neix amb moltes ganes d’elaborar un producte de qualitat, especial, natural, saludable i solidari.

Col·lecció Bonatinta Orgànica Geomètric
Col·leccions Natura i Geometries

Els productes Bonatinta són peces estampades a mà amb colorants ecològics i tints vegetals, damunt teixits naturals de cotó orgànic, lli, seda i llana.

Objectius i principis

Recuperar els oficis tèxtils. En el taller de Bonatinta treballem els diversos oficis que intervenen en la creació d’un estampat, el dibuixant, el gravador de motlles, el colorista, el tinturer i l’estampador.

Rubia Tinctoria
      Rubia Tinctoria

Recuperar receptes naturals i saludables.   La cuina de colors del taller Bonatinta preten recuperar els colorants d’origen natural, formulacions i tècniques antigues.

Utilitza tints i pastes de color lliures de materials tòxics que puguin perjudicar la nostra salut o contaminar el medi ambient. S’obtenen teixits saludables al contacte de la pell.

Productes solidaris. Bonatinta col·labora amb el seu granet de sorra i fa solidari el seu producte. Realitza aportacions econòmiques a organismes d’ajut mediambiental o social, des del 2015 a ACNUR, l’Agència de la ONU per als Refugiats. Al 2019 inicia la seva col·laboració amb Metges del món Catalunya.

Orígens del taller Bonatinta

Les arrels d’aquest taller s’originen gràcies a una formació en gravat, estampació i tècniques artístiques, a una llarga trajectòria laboral en el sector industrial i digital de l’estampació tèxtil i als coneixements en gestió del patrimoni tèxtil català.

 

Sorgeixien diferents estils d’iconografia en la col·lecció d’estampats Bonatinta, dibuixos i textures inspirats en la natura, els paisatges, l’imaginari i grafisme infantils, i especialment els motius d’indianes,  dibuixos vegetals i florals dels primers estampats introduïts al segle XVII a Europa.

 

                                                                                                                                                                                                                            Difusió dels oficis. Formació i assessorament

TALLER OBERT a estudiants, artistes i creadors tèxtils, on troben un espai adient per a produir les seves obres estampades i tintades on disposen de l’utillatge i l’assessorament tècnic necessaris.

LES TARDES DE SEDA. La seda és un teixit amb unes propietats extraordinàries, és molt agraït treballar amb ella  i ens permet crear uns efectes decoratius molt especials. Els dilluns i dimarts a la tarda oferim cursos de pintura i tècniques sobre Seda.

Tècniques sobre Seda

Ventall de seda. Tècnica de la sal

DEMOSTRACIONS ARTESANALS. Oferim el servei de demostracions d’estampació artesanal en fires i museus, preparem tallers d’estampació i d’oficis tèxtils per a escoles, grups infantils, grups d’adults, grups familiars.

© 2020 . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.